21 saker du inte vet om mig.


Bara för att jag har tråkigt, så får ni 21 saker ni inte visste om mig! OM jag kommer på nåt som ni inte visste om mig för vid det här läget vet ju nästan alla det mesta om mig! Och jag valde 21 för att jag är 21 år gammal ;)
 
1. Visste du att jag kan ha tvångstankar ibland? Varje gång jag ska låsa dörren till toaletten, kontrollerar jag alltid låset minst fem gånger för att vara säker på att det är låst innan jag gör mina behov. Detsamma gäller när jag ska låsa dörren till boendet när jag ska gå och lägga mig!
 
2. Visste du att jag har klaustrofobi? Jag avskyr verkligen trånga utrymmen! Äsch, det är verkligen inte kul! En gång för många år sedan fastnade jag i toaletten för - jag vet att det inte är ett trångt utrymme men ändå - att låset var sönder. Jag bankade och skrek och var totalt panikslagen. Det fanns ett litet fönster som man kunde ta sig ut men det fanns ett problem också. Hur skulle jag ta mig upp utan någon hjälpmedel som en stol till exempel? Jag försökte allt vad jag kunde. Jag var fast där i nästan över en timme. Min syster som också var hemma stack in ett papper under genom dörren där det stod att föräldrarna snart skulle komma hem. Så jag försökte vara lugn och ha tålamod. Pappa försökte fixa låset och tillslut lyckades han. Då kom jag äntligen ut! Jag var så lättad! xD
 
3. Visste du att när jag gick på Vänerskolan i Vänersborg så skrev jag berättelser jämt? Varje gång det var svenskalektion ville jag jämt sitta vid datorn för att skriva en berättelse och jag fick ofta som jag ville. Men tyvärr hände det ibland att jag aldrig skrev klart utan började på en ny berättelse om och om igen. Jag hade en sån galen inspiration till att skriva hela tiden! Det glömmer jag aldrig! Jag har inte skrivit nån berättelse på så jättelänge nu då jag inte haft nån inspiration trots att jag faktiskt älskar att skriva! Men från ingenstans för några veckor sedan, började jag skriva Love is beautiful. Jag har massor av inspiration nu!
 
4. Visste du att jag faktiskt har många bloggar än bara den här? Det var från dagen jag bloggade för första gången fram tills nu. Bloggarna jag minns är only0n3, nogg 1, nogg 2, nogg 3, dogirl (borttagen), memories (borttagen), ssundbeerg, othgiirl och flera mer som jag inte minns!
 
5. Visste du att jag är högerhänt? Det är helt OMÖJLIGT att skriva med vänster hand! Varje gång jag försöker, så är skrivningen jämt långsam och resultatet blir att det jag skrivit är fult skrivet. Men skriver jag med höger hand som jag är van med så kan jag skriva sjukt snabbt och resultatet blir då att allt jag skrivit är fint skrivet.
 
6. Visste du att jag är konflikträdd? Jag tycker verkligen inte om att bråka. Därför är jag konflikträdd. Jag är så rädd att jag skulle råka göra ett misstag att skapa ett bråk som det inte är meningen att ska hända, vilket förklarar varför jag är alltid så försiktig jämt och ständigt när jag är omkring folk!
 
7. Visste du att jag tror på livet efter döden? Jag tror faktiskt på att när vi har dött, så får vi ett nytt liv. Antagligen som en människa, ett djur eller någonting annat! Har vi bra karma, så blir vi en människa i nästa liv eftersom vi är människa nu. Har vi dålig karma, så blir vi något annat med ett mycket kort liv - som nåt husdjur, nåt vilt djur eller en blomma eller vad fan som helst med en kort livtid. Man kan säga att jag tror samma sak som indianer - därför vill jag bli aska när jag har dött precis som alla indianer.
 
8. Visste du att min pappa räddade en "vild" katt en gång? På jobbet hörde min pappa något i en sop. Han hittade en kattunge som satt i en påse i sopen. Nån hade slängt henne i för att dö. Så han tog med henne hem till oss. Vi tog hand om henne. Och nästa dag flyttade hon hem till min faster Eva. Hon blev kattens nya ägare. Tyvärr var hon skygg. Det lydde på att denna ägaren som slängde henne i hade tydligen misshandlat henne eller nåt. Men sedan blev kattungen bättre och mindre skygg. Vilken bra karma pappa hade! ;)
 
9. Visste du att jag föddes hörande men blev döv efter ett par månader? Ja det stämmer! Jag vet inte orsaken till dövhet. Det står inte i min babybok och mina föräldrar vet inte. Och läkare vet inte heller. Orsaken är okänd. Jag undrar ofta hur mitt liv skulle blivit om jag inte blev döv. Skulle jag vara den jag är idag? Eller skulle jag vara en annan person? Hur hade mitt liv sett ut? Hade jag varit tv- och filmnörd som nu eller nåt annat? Och massor mer! Man kan liksom inte låta bli att undra ibland! ;)
 
10. Visste du att jag aldrig haft ett seriöst förhållande? Det är jättesvårt för mig. Jag är alldeles för blyg för killar - vilket förklarar varför jag aldrig haft ett seriöst förhållande. Men jag vill så gärna ha en pojkvän. Jag längtar efter kärleken. Men hur ska jag ta det steget? Hur? Jag som är så blyg? Och så dessutom har jag ganska dåligt självtroende och dålig självkänsla också, jag påstår alltid att ingen vill ha mig för att jag är ful. Jag känner mig faktiskt ful. Killar älskar ju självsäkra tjejer, eller hur? Hur ska jag göra för att bli självsäker?
 
11. Visste du att jag är oerhört avundsjuk på Amanda Seyfried och Lucy Hale? De är bland de vackraste tjejerna som finns på Tellus som kallas jorden. Ibland önskar jag mer än någonsin att jag haft deras ansikte! Jag som ju är så ful och de två är vackra! Grr! Att livet kan vara så orättvist! -_-
 
12. Visste du att min kanin och min systers kanin blev växlade på kön? Kvinnan i affären tog fel på att min systers kanin var en hona medan min var en hane när vi köpte dom samma dag i augusti 2005 - min syster köpte sin på morgonen och när jag såg det och blev svartsjuk fick jag en egen på eftermiddagen som en tidig födelsedagspresent. Min syster döpte sin till Loppan medan jag döpte min till Skuttis. Drygt två månader senare blev Skuttis(!?) dräktig! Vi blev rejält överraskade! Det visade sig att Loppan egentligen var en hane och Skuttis en hona! Så Loppan blev till Rambo och Skuttis blev till Stumpan. Vi fick fyra ljuvliga ungar totalt. De alla blev sålda i december 2005. Stumpan och Rambo är inte kvar längre. Stumpan dog först drygt två år efter ungarna och Rambo dog i år.

13. Visste du att jag, tre killar och en tjej gick på samma dagis i Jönköping och senare även gick på samma skola, Vänerskolan, i Vänersborg? Ja, det är sant! Det är lite kul faktiskt! Klass 1-4 bodde jag på ett elevhem som kallas ledargatan tillsammans med min bästis, Therese, och i femte klass flyttade vi till elevhemmet som kallas Liljevägen. Drygt ett år senare flyttade en av killarna från dagiset, Adam, in. Sedan kom en annan kille, Diyar, som vi inte kände. Vi fyra blev som syskon och tillbringade massor av tiden tillsammans. Det var underbara tider det!
 
14. Visste du att man ibland kan byta en elev mot en annan elev på elevhem...? Så Therese och jag sa till rektorn att vi alltid ville bo tillsammans på samma elevhem tills vi slutade skolan. Och vi fick som vi ville! Jag är så jävla tacksam för det! Vi har tillbringat nio underbara och oförglömdiga år tillsammans! ;D
 
15. Visste du att jag antagligen aldrig har börjat följa One Tree Hill om det inte varit för Therese? Hon tipsade mig den och berättade om hur bra den var. Men jag var inte intresserad. Och en dag när Therese var borta hela veckan för att hon var sjuk satte jag mig ner och kollade på den en dag när den gick på tv för att jag var nyfiken på vad som gjorde den så bra för henne. Jag minns klart och tydligt att det var avsnitt 15 från säsong 1 som gick då. Och gissa vad? Jag blev totalt fast efter bara ett par minuter! När dvdn släpptes, önskade jag mig den och fick den i födelsedagspresent. Så jag röjade igenom den då jag inte hade sett början innan säsong 2 skulle komma. Jag är så tacksam för det! Den betyder ju mycket för mig och har förändrat mitt liv ;)
 
16. Visste du att jag tror på sånt som öde, slump och själsfränder? Jag vet inte varför jag tror på det, men jag bara tror på det helt enkelt ;)
 
17. Visste du att min familj alltid har uppvuxit med hundar? Från dagen jag föddes fram tills nu hade vi haft åtta hundar totalt varav tre av dom lever fortfarande - rottisen Diezel bor hos en annan familj sen två år(?) och två har vi kvar, Zeke och Alize. Det är en ganska lång historia från varje hund, så jag ska försöka göra det till kort!
 
Först hade vi en schäfer vid namn Karras och när han dog vid fyra år (jag var då två-tre år när han dog) skaffade vi en newfoundland som hette Lufsen. När han gick borta (eller såld?), skaffade vi en leonberger som fick heta Axess (jag var då 6½ år) 1998. Sedan skaffade vi en dvärgchanuzer, Zeke, 2005. När Axess avlivades vid 9½ års ålder pga tumör den 24 juli 2007, åt inte Zeke i dagar för att han var för deprimerad och saknade honom.
Då skaffade vi en schäfer som fick heta Kenzo som tyvärr dog vid bara sju månaders gammal på grund av dåliga höfter som inte kunde opereras. Då skaffade vi ännu en schäfer, en vuxen, som hette Cita. Men efter en vecka flyttade hon tillbaks för att det inte funkade. Hon var för besatt av min syster. När hon åkte iväg nånstans, så rymde Cita för att hitta henne. En gång var hon borta i timmar i sträck innan hon slutligen hittades!
Och då skulle vi skaffa en schäfervalp, men istället skaffade vi en rottweiler som fick heta Diezel. Drygt ett år senare skaffade vi en blandras, dvärgschanuer och charlies king spaniel, som fick heta Alize. Då hade vi tre hundar hemma. Tills för två(?) år sedan sålde vi Diezel till en annan familj för att han skulle få mycket mer än bara motion. Nu är det bara Zeke och Alize som är kvar ;)
 
18. Visste du att jag har varit så otroligt elak när jag var liten, som en mobbare? Jag mobbade en tjej på Vänerskolan i några veckor. Men sedan slutade jag mobba helt enkelt och blev istället en snäll, försiktig och konflikträdd tjej som jag ännu är idag!
 
19. Visste du att jag har några betalningsanmärkningar? Yes, it's true! Man kan inte göra det ogjort. Men jag har iallafall lärt mig en fet läxa nu. Jag slösar inte lika mycket nu längre.
 
20. Visste du att jag hade värsta crush på Jeremy Sumpter i tre år när jag såg Peter Pan för första gången? Sant! Det var då jag bara var 12 år gammal. Jag var som fan besatt! Och då menar jag verkligen, sjukt besatt! Jag sparade varenda bild jag gillade på honom och skrev i min dagbok med tusen samma ord "Mrs Sumpter" och en massa röda hjärtor och en massa bilder på honom. Och jag satt även upp en massa bilder på honom på väggen i mitt rum. Och tro det eller ej, jag filmade också några scener som jag gillade med honom i Peter Pan från min mobil så att jag kunde titta på scenerna om och om igen och glo på Jeremy. Så sjukt jävla töntigt, jag vet! xD
 
21. Visste du att jag blivit bättre på svenska tack vare att jag började läsa böcker vid 12-13 år (och också med hjälp av text i filmer, tvserier för den delen)? Om jag inte hade börjat med allt det, då annars skulle min svenska troligen fortfarande vara skitdålig nu. Jag kan ge ett exempel på hur min svenska var förut. Jag minns särskilt några på ungefär "Jag har ej ljög", "Jag har promenerad", "Jag har inte äter", "Jag ska äter nu". Alltså jag skrev jämt fel. Som det där sista, det borde ha stått "Jag ska äta nu," Det ska alltså vara äta, inte äter. Alltså jag var så sjukt dålig på att skriva i ska-, nu- eller dåtiden och massor mer! Och även ord på fel plats eller glömda ord som tex "Jag inte vill bråka för jag inte tycker om bråka." Det borde stå "Jag vill inte bråka för att jag tycker inte om att bråka." Hajar ni? ;)

Stalker?

Namn:


E-postadress:


URL / Bloggadress:


Din Kommentar:


Trackback
Ladda ner en egen design gratis | Bonusar inom casino, poker och bingo