Prison Break säsong 1 sammanfattning.

Skådespelare: Wentworth Miller (Michael), Dominic Purcell (Lincoln), Amauray Nolasco (Sucre), Robert Knepper (T-Bag), Peter Stormare (John Abruzzi), Marshall Allman (LJ), Sarah Wayne Callies (Sara), Wade Williams (Bellick), Paul Adelstein (Kellerman), Rockmond Dunbar (C-Note), Robin Tunney (Veronica), Muse Watson (Westmoreland)
Skapare:
Paul Scheuring
Regissör:
Paul Scheuring
Genre:
Drama, action, kriminal, thriller
Åldersgräns:
11 eller 15 år
Speltid:
16 timmar
Produktionsår:
2005-2006
 
MYCKET SPOILERS SÅ LÄS INTE VIDARE OM DU HAR PLANER PÅ ATT SE DEN HÄR SERIEN!

Handling: Michael Scofield är en desperat man i en desperat situation. De flesta skulle göra allt som står i deras makt för att aldrig hamna i Fox River fängelset, men Michael gör allt för att komma in. Hans bror Lincoln har blivit oskyldigt dömd till döden för ett brott han inte begått. Michael rånar i desperation en bank med målet att själv bli inspärrad och, med en invecklad flyktplan, rädda både sig själv och brodern ut ur fängelset. För att allt ska gå i lås krävs inte bara mod, skicklighet och tur... dessutom behöver de ta hjälp av några av fängelsets farligaste fångar...

Bästa avsnittet: Jag älskar många avsnitt. Bland dom är 1x01 Pilot (säsongsstarten är alltid bäst), 1x06 Riots, Drills and Devil (upplopp i fängelset), 1x07 Riots, Drills and Devil part 2 (fortsättning följder i upplopp), 1x14 The Rat (ett väldigt känsligt och sorgligt avsnitt helt enkelt), 1x16 Brothers Keeper (det spelar sig tre år tidigare där man får se vad som har gjort att de andra åkte in), 1x19 The Key (Michael och Saras första kyss, yeah!), 1x21 Go (flykten börjar!) och 1x22 Flight (de är nu ute och kämpar för att ta sig till flygplanet). Men måste jag bara välja ett, så säger jag nog säsongsfinalen! ;)

Bästa karaktären: Michael Scofield utan tvekan! För att han är intressant, smart och snygg och har ett hjärta av guld! Och sen är Sucre en absolut favorit också och även Lincoln!

Snyggaste karaktären: Michael Scofield igen! Han är bara så... ja, jäkla snygg! Hans blåa ögon, hans läppar, hans leende, hans attityd, när han är arg, hur han är omkring Sara... grr! :love:

Bästa paret: Michael och Sara! Varje gång de är med varandra ser man direkt att de har kemi och att sexuell spänning hela tiden finns där. Och jag älskar hur Sara inte kan hjälpa att hon är intresserad av Michael, att hon hela tiden vill hjälpa honom och att hon håller på att bli kär. Detsamma med Michael eftersom från början är hon ju bara en del av hans plan för att flykten ska bli lyckad. Klart att han inte kan hjälpa att han senare helt plötsligt vill vara där hon är hela tiden. Och sen är Sucre och Maricruz ett favoritpar också! :love:

Bäst i säsongen: Allt! Man sitter så på helspänn genom hela säsongen. Det spelar ingen roll hur många gånger man har sett om serien, jag sitter ÄNDÅ på helspänn trots att jag vet vad som skulle hända. Hur man är rädd hela tiden varje gång Michael nästan blir påkommen, nervös när han blir bränd på de heta rören, rädd att flyktplanen skulle avslöjas, den galna stämningen, syskonrelationen, relationen mellan Michael/Sara, hur intressanta alla karaktäer är på olika sätt, att se hur Veronica och Nick kämpa för att rentvå Lincoln, skottlossningar och massor, massor mer!

Värst i säsongen: Det finns bara EN sak som är värst i säsongen. Det är tveklöst i slutet av det näst sista avsnittet när Westmoreland dör. Det gör verkligen, verkligen ont i mitt hjärta att veta att han har missat chansen att få träffa sin dotter som är döende i cancer och bara har en vecka kvar att leva. Jag skojar inte, men varenda gång jag ser avsnittet brukar jag ha svårt att se alla hans scener. Jag vill bara blunda just då för jag bara inte står ut med att se honom förblöda till döds. Han VET att han inte kommer att komma över muren och att han ändå ska dö men ändå trots det väljer han ändå att kämpa att följa med de andra till sjukan bara för att slutligen ramla ihop och dö. Han vill ju bara träffa sin dödssjuka dotter som ju är anledningen till att han gått med på rymlingen. När han säger "Hälsa Anna från pappa" till Michael, så gråter jag bara utav helvete. Det är bara så, så, så ledsamt och så grymt att han dör på det sättet utan att ha fått chansen att se hans dotter åtminstone bara en sista gång! Och hans ansikte när han håller på att dö, herregud.... ;(

Övriga kommentarer: Ingen kommentar. Jag kan bara säga att den här säsongen är hur fantastisk som helst med en massa spänning och action! Det är en topp säsong tveklöst! Jag tröttnar aldrig på den hur många gånger jag än ser om serien! ;)

Betyg: 5/5

Stalker?

Namn:


E-postadress:


URL / Bloggadress:


Din Kommentar:


Trackback
Ladda ner en egen design gratis | Bonusar inom casino, poker och bingo