The Dark Side of the Sun (1988).

Rick Clayton är en ung amerikan som lider av en mycket ovanlig hudsjukdom. Han tål inte solljus och har därför levt hela sitt liv i en skinndräkt som täcker hela hans kropp. Tillsammans med sin far har han rest runt Europa och besökt alla de främsta specialisterna utan resultat. Därför har de i ett sista desperat försök att finna bot rest till en liten kuststad vid Adriatiska havet för att besöka en helare. När staden anordnar en festival kommer en amerikansk teatergrupp dit. Bland dem finns Frances, en ung vacker tjej som Rick omedelbart faller för och även Frances blir intresserad av den mystiska mannen i svart. Rick börjar samtidigt ge upp hoppet om att bli frisk och han ber därför sin far om tre dagar i frihet utan den skyddande dräkten. Tre dagar för att få upptäcka solen, havet och kärleken som han aldrig tidigare i sitt liv fått chansen till.
 
Fy satan, vad längesen det var sist jag såg den, tänkte jag när jag hittade dvdn bland sakerna i min lillebrors rum! Det var ett åratal sedan sist jag såg den ju! Kanske sju eller åtta år sedan! Så jag tvekade därför inte att se den idag efter The Secret Life of Bees.
 
Och när den väl var sedd, så insåg jag att den egentligen inte var så WOW-bra som jag tyckte senaste gången (och flera gånger innan) jag såg den! Nu tycker jag att den bara är helt okej. För nu när jag är äldre, förstår jag ju bättre. Så tack vare det, känns det nu som filmen saknar nåt extra som jag inte vet vad! Kanske för att vissa saker i filmen faktiskt bara är onödiga att finnas med? Det är som om de finns med bara för att dra ut på filmen eller för att det ska hända nåt. Vilket är jättesynd, tycker jag! Men annars i sin helhet är filmen trots allt ganska bra. Men inte mer än så! Jag rekommenderar er ändå att se den, den är värd att ses åtminstone bara en gång. Det räcker gott och väl! ;)
 
Och Gudskelov att jag har inte en sån hudsjukdom som Rick för jag skulle fan dö om jag hade den! Vilket hektiskt liv att tvingas leva i en skinndräkt hela livet utan att kunna uppleva allt som en normal människa gör! Så därför hade jag full förståelse när Rick slutligen tröttnade på att leva så där, att hela tiden leta efter ett botemedel och bad sin far om att få leva de tre sista dagarna i frihet! För jag själv skulle nog ha gjort likadant! Och i slutet, hans ansikte... herregud! Så hemskt, men det var fantastiskt sminkat!
 
Brad Pitt gör ett imponerande skådespel. Även Guy Boyd och Cheryl Pollak är jättebra också! Och förresten, en rolig fakta - visste ni att när filmen filmades år 1988 så försvann all material på grund av kriget och att efter flera års letande återfann man allt till slut och gav ut filmen 1997? Bara för det, tycker jag nästan att just det är lite mer intressant än själva filmen, haha. Bra trailer är tyvärr inte tillgänglig! Men se den ändå åtminstone en gång som sagt! ;)
 
 
 





Stalker?

Namn:


E-postadress:


URL / Bloggadress:


Din Kommentar:


Trackback
Ladda ner en egen design gratis | Bonusar inom casino, poker och bingo