Varför jag är team Stelena!

"Här är han. Respektera Elenas beslut återigen. Återigen ser vi att detta kan vara den sista stund de får tillbringa tillsammans. Han kunde ha matat henne med hans blod. Men det gjorde han inte eftersom han visste att hon hellre skulle vara död.
Du minns väl när Caroline pappa var döende och Elena berättade för Caroline att allt hennes pappa hade var hans tro? Titta nu på vad Stefan gjorde. Jag tror inte att många av oss kan föreställa oss att älska någon så mycket att du glömmer för en sekund hur du känner och hur du vill rädda dem och du ska bara respektera den personens sista önskan. Att oavsett hur svårt det än är, så kommer du att låta dem dö med deras värdighet som människor, med deras tro. Visst kommer många att säga att Stefan borde ha räddat Elena om han verkligen älskade henne, men hur skulle hon förlåta honom för att låta Matt dö?
Jag har insett en sak - allt vi vill är att bli älskad och respekterad i livet. Stefan kysste Elena och visade henne hur mycket han älskade henne. Och han respekterade henne genom att göra hennes sista önskan gå i uppfyllelse. Eftersom han vet hur mycket hennes vänner betyder för Elena och han vet hur Elena aldrig kommer att förlåta sig själv om hon levde och Matt dog. Så Stefan kunde bara inte svika henne. Även om det betydde att förlora henne, att offra vad de har." Texten är översatt av mig från källan här eftersom det är precis vad jag har tänkt mig att skriva.
 
I flashback-scenen låg Damon i mitten på vägen eftersom han jagade i väntan på hans nästa offer. Det enda som stoppade honom från att äta av Elena var hennes likhet med Katherine.
MEN Stefan hoppade i vattnet när han såg bilen kraschen INNAN han någonsin sett Elenas ansikte. Innan han någonsin visste att hon såg ut som Katherine, skulle han rädda dem ändå. En slumpmässig familj. Människor som han inte ens kände och inte hade någon skyldighet att rädda över huvud taget egentligen. Men han försökte hjälpa dem ändå. Det är Stefan Salvatore.
Det är därför att Kevin Williamson sa att Stefan är den sanna tragiska hjälten i serien. Och att det är därför han alltid kommer att vara bättre för Elena än Damon är. Vilket jag håller med om! Därför att i Elenas sista ögonblick i hennes liv, gav han henne precis samma sak som han gav till hennes far innan han dog. Hopp. Hopp att en person som hoppade i vattnet skulle rädda deras älskade. Hopp att om de inte kunde överleva, så skulle deras älskare åtminstone göra det. Elena, precis som sin far, valde att rädda någon annan före sig själv och båda gångerna var Stefan skyldig till. Och styrkan av detta beslut "Att göra det som är rätt över vad du vill" är en styrka som Damon INTE har och förmodligen aldrig kommer att få eftersom han är väldigt självisk när det gäller Elenas säkerhet, Elenas liv och för att han inte bryr sig om hennes vänner.
Alla skrek på Stefan i det ögonblicket att rädda Elena, för att rädda flickan som han älskar. Men han valde att hedra hennes sista önskning över sin egen - han valde att rädda någon som hon älskar först. Eftersom Stefan förstår Elena utantill. Och han visste att Matts överlevnad skulle betyda mer för henne än hennes egen. Och han gav det till henne. I hennes döende ögonblick gav han henne den saken hon ville mest. Jag bryr mig inte om vad någon säger; men Stefan är osjälvisk. Hans beslut att rädda Matt var den mest osjälviska handling jag någonsin sett i serien.

Det är varför jag är team Stefan/Stelena





Emma

men vänta lite nu, stefan visste väl visst vem elena var när hon kraschade? eller är jag helt ute och cyklar? :P

Svar: Hahaha ja du är helt ute och cyklar xD
Micaela Sundberg

Emma

det var inget, haha! var tvungen att kolla upp det, och du hade rätt. ;)

Svar: Ja, jag förstod det ;)
Micaela Sundberg

Stalker?

Namn:


E-postadress:


URL / Bloggadress:


Din Kommentar:


Trackback
Ladda ner en egen design gratis | Bonusar inom casino, poker och bingo